De PADI Trimtechniek-cursus

Trim als duiker neutraal uit met de PADI Trimtechniek-cursus. Wat is neutraal drijfvermogen? Duikers willen graag een neutraal drijfvermogen hebben (neutraal zijn uitgetrimd) zodat ze niet zinken en ook niet opstijgen. Dat kan heel lastig zijn. Duikers die heel goed kunnen uittrimmen zijn een klasse apart. Je hebt ze onder water vast wel gezien. Ze glijden moeiteloos voort, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven bijna zonder er over na te denken. Ze gaan voorzichtig met het onderwaterleven om en hebben zo min mogelijk invloed op hun omgeving. De PADI Trimtechniek-cursus schaaft de basisvaardigheden bij die je als PADI Open Water Diver aanleerde, en tilt ze naar het volgende niveau.

Waarom het zo leuk is

Het leuke aan deze cursus is dat je je duikvaardigheden oppoetst op een manier die je misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Wat je leert

Duikers die neutraal zijn uitgetrimd duiken moeiteloosHoe je je duikuitrusting in orde brengt zodat je in het water perfect in evenwicht bent
De fijne kneepjes van het uitloden zodat je niet te licht maar ook geen gram te zwaar bent.
Hoe je je moet stroomlijnen zodat je lucht spaart en soepel door het water beweegt
Hoe je moeiteloos zweeft in zowel een vertTriemtechniekDU
Neem voor de aanschaf van studiematerialen en duikapparatuur contact op met je plaatselijke PADI-duikwinkel of -resort

Je volgende avontuur

Als je het uittrimmen goed beheerst, weet je onder andere hoe je je trimvest en gewichtsysteem effectief gebruikt, en hoe je gestroomlijnd blijft. Daarom gaat de PADI Uitrustingspecialist-cursus (Equipment Specialist) er vanzelfsprekend goed mee samen omdat je meer te weten komt over deze uitrusting en hoe je die aan je specifieke duikstijl kunt aanpassen.