Met je Open Water Diver duikbrevet kun je over de hele wereld duiken.

Wil je leren duiken, nieuwe avonturen meemaken en de prachtige onderwaterwereld zien? Dan is dit het startpunt. De Open Water-cursus is de populairste duikcursus wereldwijd. Tijdens de lessen leer je alle basisvaardigheden van het duiken. Als je alle praktijkoefeningen beheerst en de theorie afgerond hebt, ontvang je het PADI duikbrevet. Dit brevet stelt je in staat om wereldwijd de onderwaterwereld te gaan ontdekken!

PADIOpenWaterDiver

Programma

De cursus bestaat uit:

  • Theoriesessies
  • Duiken in beschut water (zwembad)
  • Duiken in buitenwater

Na het succesvol afronden van de buitenwaterduiken ben je in staat om veilig te kunnen duiken en de duikomstandigheden en je duikuitrusting en die van je buddy te beoordelen. Je bent nu klaar om zelf te gaan duiken en de wereld onder water te ontdekken.

Start

De cursus begint met een startbijeenkomst, waarop je je lesmaterialen krijgt. We nemen het cursusschema door, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt. Verder vullen we  al het benodigde papierwerk in, waaronder de Medische Verklaring

 

Junior Open Water Diver (10 t/m 14 jaar)
Jonge mensen kunnen de volledige PADI Open Water Diver-cursus volgen en worden daarna Junior Open Water Divers. Er gelden bepaalde leeftijdsgebonden restricties voor de duiken.

  • Junior Open Water Divers van 10 of 11 jaar moeten duiken met een PADI-professional of een gebrevetteerde ouder/voogd. De duiken mogen niet dieper zijn dan 12 meter.
  • Junior Open Water Divers van 12 t/m 14 jaar moeten duiken met een gebrevetteerde volwassene.