Duiken in Den Helder

Duiken is een sport waarbij je voor een langere tijd onderwater gaat om te genieten van de schitterende onderwaterwereld. Ons lichaam is echter niet gemaakt om in een omgeving te zijn waar geen zuurstof is. Bij duiken maak je gebruik van duikapparatuur om te kunnen ademen, zien en voortbewegen. Dit is allemaal beschikbaar binnen DutchGeek Diving duiken in Den Helder.

Mensen van vrijwel alle leeftijden kunnen deze sport beoefenen. Voordat je kan duiken moet je echter wel eerst leren duiken.

Leren duiken in Den Helder

Een duikopleiding volgen is net als het halen van een rijbewijs. Tijdens de opleiding in de omgeving Den Helder moet je niet alleen kennis opdoen (verkeersregels). Ook moet je leren hoe je met de duikapparatuur dient om te gaan (het autorijden). Daarnaast moet je leren hoe je problemen kan voorkomen en oplossen (voorkomen van verkeersongevallen). Dit valt allemaal te leren!

Duiken leren is eigenlijk erg gemakkelijk. In principe zou iedereen in 15 minuten tijd kunnen leren hoe hij of zij onderwater moet ademen en bewegen. Het veilig en verantwoord onder water zijn heeft echter wat meer tijd nodig. Hiervoor heb je niet alleen de nodige kennis nodig. Ook dien je diverse vaardigheden te beheersen die ervoor zorgen dat je onder water geen gevaar meer bent voor de onderwaterwereld, voor andere duikers en voor jezelf. Tijdens een basisopleiding, die wordt aangeboden in Den Helder of Breezand, zal je deze kennis en vaardigheden dan ook leren.

Duikbrevet halen in Den Helder

Duiken is een gevoel van totale vrijheid. Of je het nu voor de eerste keer doet of al vele malen hebt gedoken, de aantrekkingskracht blijft.  Deze ervaring willen we graag met je delen. Wij hebben enthousiasme en passie voor duiken en we maken gebruik van het PADI-duikopleiding  systeem voor onze duikcursus. We werken met kleine groepen om mensen individueel te benaderen. We passen het tempo en de tijdstippen van de cursus zoveel mogelijk aan naar jouw behoefte.

Onze duikschool is gevestigd in Den Helder. Wij geven les in Den Helder in het zwembad Heersdiep, en in Breezand in het zwembad Den Kriek. Je kunt leren duiken en je PADI-duikbrevet halen of een specialisatie duikopleiding volgen bij DutchGeek Diving.

Nadat je een duikopleiding hebt gevolgd in Den Helder krijg je een erkend duikbrevet waarmee je kunt duiken. Je mogelijkheden om te duiken zijn echter nog gelimiteerd aan dat niveau. Zo mag je bijvoorbeeld niet dieper duiken dan 20 meter, alleen tijdens daglicht duiken, alleen met perslucht, etc. Door het volgen van specialisaties kan je je mogelijkheden uitbreiden en hierdoor op meerdere manieren en vaker de onderwaterwereld gaan verkennen.

Een aantal punten wat duiken bij DutchGeek Diving in Den Helder zo leuk maakt:

  • De gewichtloosheid – een gevoel dat verder alleen astronauten kunnen meemaken;
  • Ontspannend en rustgevend – haast en snelheid zijn er niet bij onderwater;
  • De fantastische natuur van de onderwaterwereld – geen duik is gelijk;
  • Enorme variëteit aan onderwaterleven – onder water bestaan er meer verschillende soorten planten en dieren dan boven water.
  • Voor een zeer positieve ervaring beperken wij een groep tot maximaal 4 mensen.
  • Enkele van de lessen kunnen in de duiktoren in Den Helder worden gegeven.

Duiken is geweldig. Je moet het meemaken! Neem een proefles bij ons. Neem contact met ons op.