Vergroot je zelfvertrouwen en comfort in het water. Volg de PADI Advanced Open Water Diver-cursusVerkenningsduiken, opwinding, ervaringen

Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Diver-cursus allemaal om. En nee, je hoeft niet gevorderd te zijn om de cursus te volgen – je kunt er meteen induiken na de PADI Open Water Diver-cursus.

De Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instructor.

Krijg college credit (studiepunten)

Je kunt eventueel college credit krijgen voor de PADI Advanced Open Water Diver-cursus

Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden – je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met:

Onderwaternavigatie

Duiken in dieper water (meestal tussen de 18 en 30 meter)

Drie andere Adventureduiken naar keuze

PADI-duiker en zeeschildpadWaarom het zo leuk is: jouw keuze

Een van de redenen dat de Advanced Open Water Diver-cursus zo leuk is, is dat je samen met je instructeur de keus hebt uit 15 verschillende Adventureduiken voor het afronden van je cursus. Je kunt digitale onderwaterfotografie uitproberen, wrakduiken, nachtduiken, duiken met onderwaterscooters, Trimtechniek en veel meer.

Krijg erkenning! Iedere Adventureduik van de PADI Advanced Open Water Diver-cursus mag meetellen als de eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus.

Zet de volgende stap en doe de PADI Advanced Open Water Diver-cursusAdvanced Open Water Diver-cursus online

In de online Advanced Open Water Diver-cursus kun je meteen beginnen met de achtergrondinformatie die nodig is voor de zeven populairste Adventureduiken (hoewel jij en je instructeur nog steeds iedere Adventureduik kunnen kiezen).

Wat je leert

De kennis en de vaardigheden die je in de Advanced Open Water Diver-cursus leert zijn afhankelijk van je interesses en de avonturen die je beleeft, maar de cursus bevat altijd:

Praktische aspecten van diepduiken
Fysiologische aspecten van diepere duiken
Meer manieren om je onderwaterkompas te gebruiken
Hoe je navigeert aan de hand van zwemslagen, visuele referentiepunten en tijd
Hoe je je duikcomputer en de Elektronische sportduikplanner (eRDPTM) beter kunt gebruiken.
En nog veel, heel veel meer, afhankelijk van de Adventureduiken die je kiest.
PADI-duiker met scooter en een inktvisDe duikuitrusting die je gebruikt

Je gebruikt al je basisuitrusting, inclusief je onderwaterkompas. Afhankelijk van welke drie adventureduiken je kiest, probeer je misschien ook onderwatercamera-apparatuur, onderwaterscooters, een duiklamp, een droogpak, hefballonnen, een duikvlag/drijver of andere specialistische uitrusting uit.

Doe bij de duikwinkel in de buurt navraag over verhuur van uitrusting en de packagedeal die bij deze cursus wordt aangeboden. In de duikwinkel kun je meestal alles vinden.

PADI Advanced Open Water Diver KitHet lesmateriaal dat je nodig hebt

De Adventures in Diving Manual en de dvd geven informatie over meer dan zestien soorten specialtyduiken. Je gebruikt ze als leidraad bij het verbeteren van je duikvaardigheden en ter voorbereiding op nieuwe ervaringen en avonturen.

Nieuwsgierig geworden naar nachtduiken? Sla het hoofdstuk over nachtduiken open. Als je de vaardigheden hebt bekeken zal je instructeur je op je eerste nachtduikavontuur begeleiden. Moeite met onderwaternavigatie? Bekijk het hoofdstuk over onderwaternavigatie en geef je dan bij je PADI Instructor op voor de Adventure-navigatieduik.

Neem contact op met je PADI Instructor, de duikwinkel of het -resort als je dit product wilt aanschaffen.

Deelnamevereisten

Om deze cursus te doen, moet je

PADI Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)

15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Diver)

 

  • Junior Advanced Open Water Diver (12 t/m 14 jaar)
    Jonge mensen kunnen verdergaan met het avontuur en aan hun vaardigheden werken als ze de Advanced Open Water Diver-cursus volgen. Er zijn een paar beperkingen.

  • Junior Open Water Divers van 10 of 11 jaar moeten drie Adventureduiken afronden om Junior Adventure Diver te kunnen worden. Ze moeten duiken met een PADI-professional of gebrevetteerde ouder/voogd.  De duiken mogen niet dieper zijn dan 12 meter.
  • Junior Open Water Divers van 12 t/m 14 jaar mogen drie Adventureduiken afronden voor het Junior Adventure Diver-brevet of vijf Adventureduiken voor het Junior Advanced Open Water-brevet. Ze moeten duiken met een gebrevetteerde volwassene.