Voordelen duikbrevet

Een PADI Open Water duikcursus volgen? Direct gaan duiken op vakantie of gewoon in Nederland? Binnen enkele dagen het PADI Open Water Diver brevet halen? U hoeft alleen te beschikken over een goede zwemvaardigheid om deel te mogen nemen aan de PADI Open Water Diver duikcursus ofwel om uw PADI te halen.

Dit duikbrevet is wereldwijd erkend en u mag duiken maken met een buddy tot een diepte van maximaal 18 meter. Junior Open Water Divers tot maximaal 12 meter. Wij werken uitsluitend met kleine cursusgroepen van maximaal 4 cursisten per PADI instructeur.

Het voordeel van kleine cursusgroepen: meer persoonlijke aandacht wat zeker ook ten goede komt aan het leerproces en bovenal de veiligheid. Wie wil nu niet les in een kleine groep?

De PADI Open Water duikcursus bestaat eigenlijk uit 3 verschillende modules:

  • Theoriemodule;
  • Zwembadmodule;
  • Buitenwatermodule

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is om op een veilige manier te duiken. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. Ter ondersteuning van het theorieboek bekijkt u daarnaast ook de bijgeleverde dvd die hier perfect op aansluit en gebruikt u de online duikcomputer simulator. Het theoriegedeelte wordt tot slot afgesloten met een theorie-examen tijdens de duikcursus.

De praktijk is bedoeld om de duikvaardigheden zelf aan te leren. In eerste instantie worden deze duikvaardigheden geoefend in het verwarmd binnenzwembad. Worden de duikvaardigheden beheerst dan gaan we naar buiten en maken vier duiken waarin nogmaals de duikvaardigheden worden getoetst.

Alle duikvaardigheden moeten voor afronding worden beheerst volgens de algemene PADI standaarden. Voordat aan de PADI Open Water duikcursus deelgenomen mag worden moet er worden voldaan aan de volgende punten:

  • Minimale leeftijd 15 jaar (voor Junior Open Water Diver 10 jaar);
  • Over goede zwemvaardigheid beschikken (diploma niet vereist);
  • In een goede gezondheid verkeren (medische verklaring invullen).

Het is daarnaast wel aan te raden om na een Open Water duikcursus van welke duikorganisatie dan ook om een vervolg duikopleiding te volgen. Informeervrijblijvend naar de mogelijkheden voor een vervolgcursus zoals de PADI Adventure Diver duikcursus.